Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

  • AKT Nettbutikk

    Oppdater busskortet ditt.

    AKT Nettbutikk
  • AKT Billett-app

    Forhåndskjøp enkeltbilletter.

    AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger

Trafikkflyt

16.AUG 2019 | 09:25
Kristiansand: sentrum

Rutebilstasjonen: linjer til Søgne/Songdalen flytter til midlertidige holdeplasser i Havnegata v/fergeterminal fra 19/8

14.AUG 2019 | 14:24
Agder: reiseplanlegger

En del holdeplasser i Kristiansand, Søgne, Songdalen, Vennesla, Marnardal og Evje og Hornnes får nye holdeplassnavn. Se liste i artikkelen nedenfor.

22.JUL 2019 | 12:00
Lyngdal-Flekkefjord: E39

Fra skolestart torsdag 15. august blir E-39 igjen stengt pga tunneloppgradering mellom Feda terminal og Pit-Stop på Kvinesheia. All trafikk går via Liknes og Utsikten (på gamle E-18).

Alle trafikkmeldinger
Bestillingsruter

Bestillingsruter

Bestillingsruter er opprettet i Kristiansandsområdet og i indre deler av Vest-Agder for å forbedre transporttilbudet og gi nye reisemuligheter for alle brukergrupper. Ordningen baserer seg på at rutene forhåndsbestilles, og kjøres kun dersom det kommer inn bestilling på forhånd.

Bestillingsruter


Bestillingsrutene følger som regel en definert hovedstrekning, men det er også i en viss utstrekning mulig å bestille ekstra henting og tilkjøring utenfor hovedstrekningen. Avtal dette ved bestiling. Bestillingsruter kjøres med vanlig drosje eller minibuss, som oftest av drosjetransportører. Rullestolbrukere må oppgi dette rullestolbehov ved bestilling slik at det kan settes inn tilrettelagt materiell.

Nedenfor finner du informasjon om bestillingsrutene (og andre ruter som er tilrettelagt) og dermed enklere å bruke for alle, også deg med funksjonsnedsettelser. Tilbudet gir nye reisemuligheter til handel, service, ulike ærend og aktiviteter!


I områdene hvor det ikke er tilgjengelig egne ruteplaner for Bestillingsruter, benytt reiseplanlegger og se mer informasjon og telefonnummer til den enkelte transportør. 

 

    Sirkel PDF Pos AKT RGB Sirkel PDF Pos AKT RGB 
  KRISTIANSANDSOMRÅDET    
  Kristiansand, Vennesla, Songdalen og Søgne   Ruteplan
       
       
  VEST-AGDER    
  Åseral    Ruteplan
  Audnedal     Ruteplan
  Kvinesdal   Ruteplan
  Marnardal   Ruteplan
  Lyngdal-Snartemo-Eiken   Ruteplan 
  Bestillingsrute Lyngdal     Ruteplan
       

 I forbindelse med omlegging av rutetilbudet på ny E18 og Tromøya i Aust-Agder, blir det opprettet et tilbud om bestillingsruter for gamle E18 og Hastensund.

Ofte stilte spørsmål

 

Bestillingsruter

Ordningen med bestillingsruter baserer seg på at de aktuelle rutene forhåndsbestilles på telefon mellom kl. 08.00–22.00, og senest 2 timer før ønsket avreise. Når det gjelder morgenrutene, må disse bestilles kvelden før.

Når det gjelder Sirdal, Kvinesdal*, Audnedal og Marnardal må bestillingsrutene forhåndsbestilles på telefon mellom kl. 08.00–22.00, og senest 2 timer før ønsket avreise.

For Audnedal og Marnardal tilbys i tillegg spesielt tilrettelagte bestillingsruter der bestilling må foretas dagen i forveien mellom kl. 09.00 og 18.00 – se ruteplan for detaljer.

I Åseral må bestillingsrutene forhåndsbestilles på telefon mellom kl. 09.00 og 18.00 dagen i forveien.

Når det gjelder strekningen Lyngdal–Snartemo må bestillingsrutene forhåndsbestilles på telefon mellom kl. 08.00 og 21.00, og senest to timer før ønsket avreise.

Korrekt telefonnummer for bestilling er angitt i den enkelte ruteoversikten/ruteplanen.

I Vest-Agder betaler du vanlig busstakst for bestillingsrutene. Mot et pristillegg på kr 20 kan det i tillegg, innenfor angitt avstand fra kjøretraseen, avtales henting og bringing.

 

I Vest-Agder setter vi inn tilrettelagte kjøretøy for rullestolbrukere/bevegelseshemmede – gi beskjed om dette ved bestilling. 

Ja, men rutene kjøres bare dersom en eller flere personer har bestilt på forhånd. Starttid og startsted for hver enkelt rute vil variere ut fra bestillingene som kommer inn – spør transportøren ved bestilling.

Bestillingsruter er et tilbud for alle.

For TT-brukere i Vest-Agder vil det være rimeligere å benytte bestillingsruter og man kan dessuten reise så mye en vil uten å bruke av reisekvoten, men betaler ordinær pris.