Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

 • AKT Nettbutikk

  Oppdater busskortet ditt.

  AKT Nettbutikk
 • AKT Billett-app

  Forhåndskjøp enkeltbilletter.

  AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger
Flexikort

Flexikort for Kristiansandsområdet

Flexikort er for deg som tar buss av og til innenfor Kristiansandsområdet (dvs. Kristiansand og Vennesla). Flexikort er uavhengig av alderskategori og kan brukes til å betale for flere på samme reise. Overgangstid gjelder 60 minutter fra første påstigning. Flexikort gjelder ikke på nattbuss, flybuss og kommersielle ekspressbusser. Flexikort kortet er tilgjengelig for oppdatering i nettbutikken.

Flexikort


Busskortet kjøpes første gang på bussen/kundesentre. 

Flexikort for Kristiansandsområdet

Priser pr 3. mars 2020.


10 reiser kr 230,- (ordinær pris kr 290,-) *
20 reiser 
kr 380,- (ordinær pris 495,-) *

 • Gyldig i hele Kristiansandsområdet, dvs. Kristiansand og Vennesla (inkludert Øvrebø).
 • Flexikort er uavhengig av alderskategori.
 • Flexikort kan brukes til å betale for flere på samme reise.
 • Overgangstid gjelder 60 minutter fra første påstigning.
 • Flexikort gjelder ikke på nattbuss, flybuss og kommersielle ekspressbusser.
 • Tilgjengelig for oppdatering i nettbutikken.

 *= Øremerkede midler til Kristiansandsområdet i statsbudsjettet

I statsbudsjettet for 2020 er Kristiansand og en del andre byområder i Norge, tildelt 20 millioner kroner i øremerkede midler til reduserte billettpriser, se informasjon fra statsbudsjettet her  Prisreduksjonen vil begrenses til Flexikort og periodebilletter 30 dager, samt periodebillett voksen 180 dager, og vil være av ubestemt varighet.

Kjøp av Flexikort i nettbutikken: Merk at kjøpet i nettbutikken ikke kan garanteres å kunne benyttes på bussen før neste dag kl 05.00. Dette fordi billettmaskinene i bussene ikke er online til enhver tid og dermed ikke mottar kjøpet fra nettbutikken direkte. Meldingen "På vei til kort" betyr at reiseproduktet lastes til busskortet når busskortet aktiveres på kortleseren om bord på bussen.   Se nærmere info om kjøp i nettbutikken her

 

Ofte stilte spørsmål

Flexikort

Flexikortet er uavhengig av alderskategori. Pris er kun avhengig av antall reiser (10 eller 20 reiser).

Med Flexikortet kan du reise med lokalbussene innenfor Kristiansandsområdet, dvs. Kristiansand (inkludert tidligere kommuner Søgne og Songdalen) og Vennesla.
Du kan ikke bruke Flexikort på nattbuss, flybuss eller kommersielle ekspressbusser.

Du kan enkelt veksle mellom periodekort og Flexikort. Teknologien i busskortet vil til enhver tid velge produktet som er mest lønnsomt for deg. Har du både periodeprodukt og Flexikort på samme busskort, vil du alltid bli belastet på periodedelen av busskortet så lenge det er en periode gyldig.

Selve busskortet kjøpes på bussen/kundesentre. Du kan betale for enten 10 reiser eller 20 reiser i nettbutikken eller på bussen. Merk at det ved kjøp om bord på bussen ikke er mulig å splitte betalingen i en kontantdel og en bankkortdel. Hele betalingen må skje på samme betalingsform.

Flexikort kan oppdateres/fylles på med ønsket antall reiser på et av våre kundesentre, i AKT Nettbutikk. eller om bord på bussen.

Nettbutikk:

Oppdateringen i nettbutikken er tilgjengelig allerede neste dag fra kl. 05:00 og nedlastingen fra nettbutikk til reisekort skjer automatisk neste gang du bruker kortet på bussens kortleser.

Hold kortet mot kortleseren til den store skjermen lyser grønt. Displayet viser gjenstående reiser du har igjen på kortet. Hvis kortet ikke blir registrert, spør sjåføren om assistanse. 

Nei, Flexikort er ikke tilknyttet navn/person, kun alder. Ta alltid vare på kvitteringen fra siste oppdatering, i tilfelle problemer med kortet.

Det er passasjerens eget ansvar å kunne fremvise gyldig enkeltbillett/busskort, samt legitimasjon, ved billettkontroll. Brudd på disse bestemmelsene vil medføre et straffegebyr etter gjeldende regler.