Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

  • AKT Nettbutikk

    Oppdater busskortet ditt.

    AKT Nettbutikk
  • AKT Billett-app

    Forhåndskjøp enkeltbilletter.

    AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger

Aktuelt

Trafikkflyt

26.MAI 2020 | 12:51
Agder: coronapandemi

Fra 27.05: Linje 200, alle avganger fra Kristiansand-Farsund har ingen avstigning før Føssa bru (holdeplass etter Tangvall E39).

11.MAI 2020 | 07:48
Kristiansand: Lund

Omkjøring via Industrigt for linje 13 og 15 til 11.06

19.FEB 2020 | 11:49
Lyngdal-Flekkefjord: E39

Fra 02.03 kjøres alle avganger mellom Flekkefjord og Lyngdal via Liknes grunnet oppgradering av tunneler langs E39.

Alle trafikkmeldinger
Spar 40 prosent når du tar buss med mobil!

Spar 40 prosent når du tar buss med mobil!

Nye endringer i Agder Kollektivtrafikk gjør bussreisen billigere, raskere og tryggere.

Spar 40 prosent når du tar buss med mobil!


Forhåndsbetaling gir mer punktlige busser og er dessuten en rimeligere løsning for den enkelte, sier Thomas Ruud Jensen, markeds- og utviklingssjef i Agder Kollektivtrafikk (AKT).

 

­­­­­­­Mandag 16. oktober endret Agder Kollektivtrafikk (AKT) busspriser, soneinndelinger og bussens mobilbillett. De nye prisendringene gjør at det i enda større grad lønner seg å forhåndsbetale bussreisen.

– For å få enda flere til å benytte mobilbillett og reisekort, er det nå dyrere med kontantkjøp på bussen og tilsvarende rimeligere ved forhåndskjøp, sier Thomas Ruud Jensen, markeds- og utviklingssjef i AKT.

Et priseksempel: En voksenbillett for 2 soner koster 70 kroner ved kontantkjøp på bussen. Betaler du på forhånd med mobilbillett, koster samme billett 42 kroner. Dropper du billettkjøp med kontanter eller bankkort sparer du altså hele 40 prosent.

 

Punktlighet og sikkerhet

Målet med ombordtillegget er at flest mulig har gyldig billett før de går om bord i bussen.
– Vi ønsker at flest mulig passasjerer skal forhåndsbetale billetten. Hovedgrunnen til dette er at kollektivtrafikken blir mer punktlig. Man sparer tid på holdeplassene ved å begrense kontantsalg på bussen, og passasjerene kommer raskere frem, sier Thomas Ruud Jensen.

AKT har lenge drevet et langsiktig arbeid for å redusere kontantbeholdningen i bussene.

– Det handler om sikkerheten til buss-sjåførene. Det har vært flere bussran på Sørlandet, og risikoen reduseres med færre kontanter om bord. Da kan sjåførene føle seg trygge og fokusere på å kjøre buss i stedet for å lete frem vekslepenger, sier Ruud Jensen.

 

Kontanter som nødløsning

I Oslo og Akershus har det i lang tid vært stor prisforskjell på billetter kjøpt om bord og på forhånd, og løsningen er også innført i mange andre fylker.

– Gjennom den betydelige prisøkningen på billetter kjøpt om bord, signaliserer vi at kontantkjøp skal være en nødløsning, forklarer Ruud Jensen.

I Oslo og Akershus er mobilbilletten til Ruter den foretrukne betalingsløsningen for passasjerene.

– Vi håper og tror at situasjonen vil bli den samme i Agder også, sier Ruud Jensen.

AKT lanserer også en helt ny mobilapp, AKT Billett. Appen gjelder for hele Agder fra og med mandag 16. oktober og skal gjøre det enda enklere å forhåndsbetale bussbilletten. Flexikort vil fortsatt gjelde, det samme vil periodebillett for Kristiansandregionen. Ved oppdatering av sistnevnte reiseprodukt i AKTs nettbutikk, får du 10 prosent rabatt ut 2017.

 

 

 

Last ned AKT Billett for iPhone

Last ned AKT Billett for Android

 
 
Les mer her!