Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

 • AKT Nettbutikk

  Oppdater busskortet ditt.

  AKT Nettbutikk
 • AKT Billett-app

  Forhåndskjøp enkeltbilletter.

  AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger

Aktuelt

Trafikkflyt

27.NOV 2020 | 15:31
Arendal: Hisøy

Veiarbeid på Hisøy/Kirkeveien med omkjøring for linje 103 fra 02.01.20. Normal trasé fra 07.12.20

19.NOV 2020 | 14:55
Kristiansand: Henrik Wergelandsgt

Henrik Wergelandsgate stenger for trafikk lørdag 21.11

15.OKT 2020 | 14:21
Agder: coronapandemi

Status for kollektivtrafikken på Agder

Alle trafikkmeldinger
Nye ruteplaner sommeren 2020

Nye ruteplaner sommeren 2020

Fra uke 26 er det sommerferie på skolene og enkelte busslinjer kjører etter en litt annerledes ruteplan. Bruk vår app AKT Reise for oppdaterte avgangstider for din busslinje. Nedenfor følger en enkel oversikt for våre ruteområder.

Nye ruteplaner sommeren 2020

Det kommer nye ruteplaner i en del områder på Agder i disse dager. Nedenfor finner du en oversikt over endringer i kollektivtrafikken.

 

Oppdaterte rutetider finner du i reiseplanlegger eller i vår mobil-app, «AKT-Reise».

Last ned AKT Reise 
    

 

Coronapandemi: Informasjon gis med forbehold om endringer i forhold til situasjonen rundt coronapandemien, og eventuelle pålegg gitt av offentlige myndigheter. Oppdatert informasjon rundt coronapandemien finner du her

 

Nye ruteplaner:

Det kommer nye ruteplaner i enkelte områder. Lenkene tar deg til pdf-versjonen av ruteplanen i de ulike områdene.

 

Kristiansandsområdet:

I Kristiansandsområdet er rutene som ikke kjører i skolenes sommerferie markert med en fargekode i de ulike ruteplanene. 

I ferieperiodene vil rutetidene i hovedsak være de samme som ellers i året. De fleste avganger vil gå på de samme tidene, mens ekstraavganger i rushtiden i hovedsak er innstilt. Lørdager og søndager er som hovedregel like hele året. Dette vil fremgå i rutetabellene, hvor innstilte avganger eller tidsperioder med endringer vil være markert med farger. Merk at enkelte lokalruter fremdeles er innstilt i ferieperiodene.

De fleste linjene kjører etter vanlig frekvens, men de fleste ekstra rushtidsavganger er innstilt.

 • Innstillinger i rushtid gjelder for linjene M1, M2, M3, M4, 12, 15, 31, 32, 35, 36, 40, 44, 45, 46, 51, 52, 59 (se den enkelte ruteplan for oversikt).
  • Merk spesielt for linje M1 Dyreparken: Det blir satt opp ekstra avganger lørdag/søndag kveld og søndag morgen i perioden Dyreparken har utvidet åpningstid.  I rutetabellen er ekstraavgangene merket med oransje. Merk at kveldsavgangene fra Dyreparken kjøres til Flekkerøy. Ekstraavgangene blir også kjørt 20. og 21. juni, men da som en forenklet løsning og kun mellom Dyreparken og Kvadraturen (Kvadraturen – Flekkerøy kjøres etter normal plan). Foreløpig er ekstraavgangene satt opp til og med 2. august, men dette kan endre seg hvis Dyreparken justerer perioden med utvidet åpningstid
 • Linjene A2, A25, A26, A27, 34, A40, 41 og 57 er innstilt i sin helhet til 16. august.
 • Linje A3 er innstilt i perioden: 6. juli-2. august.
 • Linje 42 kjører ekstra mellom Langenes og Tangvall.

Andre områder:

I andre ruteplaner på Agder blir ruter som er markert med S for skoledager ikke kjørt i skolens sommerferie. Linje 100D og avganger merket med z på linje 100E kjøres ikke i perioden 22.06 – 07.08. Fra 10.08 gjelder nye rutetider for linjene 100 – 146 og 170 – 178.

Båtrute Høllen (rute 292): 

Ruteplan pdf finner du i denne lenken. Personer med luftveissymptomer, feber, hoste m.v. kan dessverre ikke gis adgang om bord. Det samme gjelder personer som er i karantene. Passasjerer må holde god avstand (MIN 1 meter!) til hverandre og til båtføreren om bord på båten og på bryggene! Vent på klarsignal fra båtføreren før ombord- og ilandstigning!  Båtføreren vil sørge for at passasjerer som tilhører samme husstand sitter sammen om bord, og adskilt fra andre passasjerer. NB: Båtene har betydelig redusert passasjerkapasitet for å sikre overholdelse av myndighetenes avstandskrav. Skoleelever vil bli prioritert, andre reisende må forvente å ikke komme med på de mest trafikkerte avgangene. Det skal kun brukes forhåndskjøpte billetter (kort/app).

 

 
Snarveier