Agder Kollektivtrafikk

Forhåndskjøp reise

  • AKT Nettbutikk

    Oppdater busskortet ditt.

    AKT Nettbutikk
  • AKT Billett-app

    Forhåndskjøp enkeltbilletter.

    AKT Billett-app
Avansert
Skjul reiseplanlegger

Aktuelt

Trafikkflyt

27.NOV 2020 | 15:31
Arendal: Hisøy

Veiarbeid på Hisøy/Kirkeveien med omkjøring for linje 103 fra 02.01.20. Normal trasé fra 07.12.20

19.NOV 2020 | 14:55
Kristiansand: Henrik Wergelandsgt

Henrik Wergelandsgate stenger for trafikk lørdag 21.11

15.OKT 2020 | 14:21
Agder: coronapandemi

Status for kollektivtrafikken på Agder

Alle trafikkmeldinger
Nå kan du betale for bussen med mobilen!

Nå kan du betale for bussen med mobilen!

Den nye AKT Billett-appen gjør det lettere og rimeligere å reise kollektivt i hele Agder.

Nå kan du betale for bussen med mobilen!


Med den nye mobilbilletten – AKT Billett – kan du enkelt reise med mobilen i hele Agder, og i tillegg spare 40 % på enkeltbillett sammenliknet med kontantkjøp om bord.

 

Den nye appen, AKT Billett, er basert på Ruter sin populære billett-app for Oslo og Akershus.

– Mange som har reist kollektivt i Oslo har brukt Ruters app, som er kjent for sin brukervennlighet. Vi gleder oss nå over å lansere AKT Billett i Agder. Alle kan benytte den, sier Thomas Ruud Jensen, markeds- og utviklingssjef i Agder Kollektivtrafikk (AKT).
Appen er en av flere endringer i AKT, som færre buss-soner og nye kortlesere i bussene. Endringene trådte i kraft mandag 16. oktober, samtidig som den gamle mobilbilletten som har vært tilgjengelig i Kristiansandsområdet ble avviklet. Den nye appen gjelder for begge Agderfylkene.

– Dette er en gledelig nyhet for kollektivreisende i og utenfor Kristiansand. Vi anbefaler alle bussbrukere i Agder å laste ned og ta i bruk AKT Billett, sier Ruud Jensen.

 

40 prosent billigere mobilbillett

En av de største fordelene med appen er økonomiske besparelser ved billettkjøp med mobil.

– Forskjellen på å kjøpe enkeltbillett på bussen og å kjøpe på forhånd er stor, med 40 prosents besparelse på å kjøpe gjennom AKT Billett, sier Ruud Jensen.

En enkeltbillett for voksen som reiser i én sone koster 50 kroner ved kontantkjøp på bussen, mens samme billett kun koster 30 kroner gjennom mobilkjøp. Som bruker av appen kan du betale med både Visa, MasterCard og Vipps, og det er mulighet for å kjøpe billetter på vegne av andre.

– Man kan for eksempel kjøpe og videresende billetter til barnet sitt eller en venn. Appen er enkel i bruk, på brukerens premisser, understreker Ruud Jensen.

  

Ønsker brukere i alle aldre

Med AKT Billett kan en kjøpe enkeltbillett til voksen, barn eller honnør. At appen skal kunne brukes av absolutt alle, har vært en viktig målsetting.

– Vi vet av erfaring at noen kvier seg for å ta i bruk ny teknologi som for eksempel apper, kanskje spesielt eldre som ikke sliter ut smarttelefonen. Vi har likevel ønske om at flest mulig vil få glede av appen, sier AKTs markeds- og utviklingssjef.

En undersøkelse Ruter gjennomførte blant kollektivreisende i Oslo og Akershus i 2016 bekrefter at eldre henger litt etter når det kommer til billettkjøp via smarttelefon. Mens 73 prosent under 30 år benytter RuterBillett-appen, er det bare 23 prosent fra 60 år og oppover som gjør det samme.

– Vi har forståelse for at enkelte kan være skeptiske, men håper likevel de vil gi appen en sjanse. Kanskje kan barn eller barnebarn hjelpe med å laste den ned og vise hvordan den fungerer. Ellers er busskort et godt alternativ, sier Ruud Jensen.

 

Like priser i Agder-fylkene

AKT forenkler også sonesystemet ved å redusere antall soner fra 160 til rundt 30. Hovedregelen er at en kommune er en sone. Unntaket er sonen «Kristiansandsområdet» som består av Kristiansand, Søgne, Songdalen og Vennesla, inkludert Øvrebø. Den nye appen registrerer hvor brukeren befinner seg, og beregner soner automatisk.

– Mange reisende har opplevd det som utfordrende å beregne soner fra en holdeplass til en annen. Med færre soner og ny app blir dette nå mye enklere, sier Ruud Jensen.

Ruud Jensen tror justeringen av priser og forenklingen av soner vil komme de aller fleste busspassasjerene i Agder til gode.

– Prisene er mer rettferdige, og like i begge Agder-fylkene, og vi har gjort det rimeligere for barn og unge å bruke buss. De aller fleste passasjerene vil oppleve prisene som billigere enn før eller uendrede.

Agder-bussene er nå utstyrt med nye kortlesere som kan lese av både busskortene og mobilbillettene. De nye kortleserne gir tydelige svar på hvor mange reiser som gjenstår på Flexikortet eller hvor mange dager som gjenstår på periodebilletten. Flexikortet vil fortsatt gjelde, det samme vil periodebilletten for Kristiansandsområdet. Fram til slutten av året er periodebilletter også til salgs med 10 prosent avslag i AKTs nettbutikk.

 

 

Last ned AKT Billett for iPhone

Last ned AKT Billett for Android


 
Les mer her!